Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

UN je objavio da je u četvrtak primio od Sirije dokument o pristupanju te zemlje globalnom paktu protiv kemijskog oružja, što je vlada sirijskog predsjednika Bashara al-Assada obećala u sklopu dogovora za izbjegavanje američkih zračnih napada.


'Prije nekoliko sati primili smo dokument sirijske vlade o pristupanju Konvenciji o kemijskom oružju', rekao je glasnogovornik UN-a Farhan Haq.

Sirija je jedna od sedam zemalja koja nije pristupila konvenciji iz 1997. godine koja obvezuje potpisnice da unište zalihe svog kemijskog oružja.

Vezani članci Slika nije dostupna Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Ban Ki-moon optužio Asada za 'zločine protiv čovječnosti'

>> Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga

Pod prijetnjom američkih napada zbog kemijskog napada na predgrađe Damaska 21. kolovoza, Asadova vlada pristala je na ruski plan o stavljanju svog kemijskog arsenala pod međunarodnu kontrolu i pristupanju konvenciji.

Ranije u četvrtak Assad je rekao ruskoj državnoj televiziji da će Damask poslati dokumente o pristupanju konvenciji u roku od nekoliko dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook