Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva takva misija

Stručnjaci UN-a počeli uništavati kemijski arsenal u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni stručnjaci počeli su uništavati kemijski arsenal u Siriji primjenjujući UN-ovu rezoluciju izglasanu nakon kemijskog napada u zemlji.

Zajednička misija Organizacije za zabranu kemijskog oružja i UN-a nastavlja rad unatoč novog minobacačkog napada u Damasku u kojem je osam ljudi ubijeno u kršćanskoj četvrti Kasa i sukoba između pobunjenika i vojnika na nekoliko frontova diljem Sirije.

Nakon više od dvije i pol godine sukoba pokrenutog u ožujku 2011. predsjednik Bašar al-Asad je u razgovoru za tjednik Der Spiegel ponovno priznao greške i obvezao se da će olakšati rad stručnjacima za kemijsko oružje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Piše Washington Post Sirijsko kemijsko oružje možda neće biti tako teško uništiti Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

>> Asad: Još nisam odlučio hoću li se ponovno kandidirati za predsjednika

Ti stručnjaci trebaju uništiti taj asenal težak više tisuća tona, među kojem su plinovi iperit i sarin, na više desetaka položaja diljem zemlje u ratu, što je prva takva misija kemijskog razoružavanja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene