Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele izbjeći napetosti

Rusija: Upitan legitimitet napada na Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u srijedu da je legitimitet američkih napada na Islamsku državu upitan jer za njih ne postoji zeleno svjetlo Sirije u kojoj se odvijaju udari, kao ni UN-a.

'Postoji sumnja oko legitimiteta udara budući da te akcije mogu biti izvedene samo uz dopuštenje UN-a i nedvosmislenu dozvolu vlasti zemlje u kojoj se oni odvijaju, što je u ovom slučaju vlada u Damasku', kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Napad na oblast Harkiv Ukrajinsko-ruska granica VIDEO "Rusija je započela novi val napadačkih akcija": Evo kako izgleda ruski napad na ukrajinsku oblast, ima stradalih Ratni brodovi NATO-a Uskoro vježbe Ovo bi mogla biti sljedeća Putinova meta: "Ne pokušavajte ga nadmudriti"

Rusija je kazala da se napadi protiv radikalne sunitske skupine koja je zauzela dio područja Iraka i Sirije moraju dogovoriti s Damaskom kako bi se izbjegle napetosti.

Džihadisti odrubili glavu turistu iz Francuske!

Rusija time želi, ocjenjuje Reuters, da Zapad otvoreno prizna legitimitet sirijskog predsjednika Bašara al Asada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene