Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za moral vojnika

Čeka se odluka o sudbini 'željeznog generala', Zelenski za to vrijeme na bojišnici dijeli vojnicima medalje

Valerij Zalužni
Valerij Zalužni Foto: AFP PHOTO / UKRANIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski podijelio je svojim vojnicima na bojišnici medalje, u vrijeme kada se čeka službeno priopćenje njegovog ureda o budućnosti vrhovnog zapovjednika vojnih snaga Valerija Zalužnija.

Predsjednik Vladimir Zelenski posjetio je ukrajinske vojnike na jugoistočnoj bojišnici i podijelio im je medalje, objavio je u nedjelju njegov ured usred intenzivnih nagađanja po kojima bi popularni vrhovni zapovjednik vojnih snaga Ukrajine Valerij Zalužni uskoro mogao biti smijenjen s te funkcije.

"Čast mi je danas biti ovdje. Podržati ratnike i odlikovati ih jer su oni u teškoj misiji odbijanja neprijatelja i obrane Ukrajine", rekao je Zelenski nakon posjeta regiji Zaporižja.

Predsjednički ured je u priopćenju objavio da je Zelenski posjetio položaje ukrajinske vojske blizu sela Robotin, koje se nalazi gotovo na samoj prvoj liniji. Jugoistočno naselje Robotin oslobođeno je krajem kolovoza.

Pročitajte i ovo Screenshot Izvlačili ga vatrogasci VIDEO Subotnje ludilo kraj Velike Gorice: Napio se i ukrao autobus, pa sletio u kanal

Predsjednikov posjet borbenim linijama događa se u trenutku kada je sudbina vrhovnoga zapovjednika ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnog neizvjesna.

Dva su izvora u petak kazala da je ukrajinska vlada već obavijestila Bijelu kuću o tomu da planira smijeniti Zalužnog s dosadašnje funkcije.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcije sa svih strana Grmoja o porukama Turudića i Rimac: "Sve ovo što se događa potvrđuje da su naše institucije okupirane i korumpirane"

Zamisao o smjeni s dužnosti generala Zalužnog, koji se sa Zelenskim već sukobio u pogledu niza pitanja, uslijedio je nakon prošlogodišnje ukrajinske protuofenzive u kojoj nisu vraćeni veći dijelovi teritorija koje drže Rusi.

Poznat kao "željezni general" Zalužni je vrlo popularan pa bi njegova smjena s dosadašnje funkcije mogla negativno utjecati na moral ukrajinskih vojnika koji drže položaje na bojišnici dugoj više 1000 km. Ondje su suočeni s brojnim ruskim vojnim snagama naoružanim golemim zalihama streljiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene