Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SANJA JURIŠIĆ IZ POLJSKE

Strava na granici: Nudio joj pomoć, pa je silovao. Ukrajinskim izbjeglicama probleme stvaraju i trgovci ljudima

U Poljsku je zbog rata u Ukrajini ušlo skoro 1,6 milijuna izbjeglica. Unatoč tome što im Poljaci nude pomoć, pojavili su se problemi jer je smještaja sve manje, a slučajevi trgovine ljudima sve su češći. Iz poljskog grada na granici s Ukrajinom o ovoj je temi uživo u Dnevniku Nove TV izvijestila reporterka Sanja Jurišić.

Varšava i Krakov više ne mogu primati izbjeglice. Zadnja dva tjedna u ta je dva dana stiglo 200.000 odnosno 100.000 izbjeglica.

Reporterka Sanja Jurišić nalazi se u Przemyślu, poljskom gradu na granici s Ukrajinom. Odande se javila uživo u Dnevnik Nove TV i rekla da je zbog ukrajinskih izbjeglica pred mnogim poljskim gradovima velik izazov.

"Iako su Poljaci izbjeglicama osigurali sve što su mogli, nedostaje smještaja. Primjera radi, grad je prije 10 dana imao 60 tisuća stanovnika, a sad ih je dvostruko više. U Varšavi je 10 posto stanovnika iz Ukrajine, a u Krakovu 13 posto", rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASILI SE PRIOPĆENJEM Seizmološka služba zabilježila pad letjelice: "Vidljivi su nailasci seizmičkih valova"

Pročitajte i ovo Ivica Mandić ANALIZA IVICE MANDIĆA Vojni analitičar o ruskim prijetnjama kemijskim oružjem i procjeni koliko Rusi još mogu izdržati: "Imaju stravične gubitke"

Probleme stvaraju i trgovci ljudima.

"Policija provjerava svakog sumnjivog čovjeka jer bolje je provjeriti i tako spriječiti neko veće zlo. Policija iz Vroclava izvijestila je da je uhitila 49-godišnjeg Poljaka kojeg se sumnjiči za silovanje 19-godišnje Ukrajinke. Upoznao ju je preko interneta, ponudio joj smještaj i ona je nasjela. Sada mu prijeti do 12 godina zatvora", rekla je Jurišić

"I policija u Berlinu upozorava žene i djecu da ne nasjedaju na prevare, da ne sjedaju sa svakim u automobile i autobuse, te da ne vjeruju svakome", dodala je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene