Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

VIDEO Ukrajinski dron pogodio Kursk, britanska obavještajna služba objavila važno izvješće

Zapalio se željeznički kolodvor u Kursku
Zapalio se željeznički kolodvor u Kursku Foto: Screenshot
Ukrajinska bespilotna letjelica je pogodila zapadni ruski grad Kursk, rekao je guverner pokrajine Roman Starovojt, a Moskva je ponovno odbila napad drona.

Ukrajinska bespilotna letjelica je pogodila zapadni ruski grad Kursk, rekao je guverner pokrajine Roman Starovojt, a Moskva je ponovno odbila napad drona, prema službenim izvješćima.

Bespilotna je letjelica prema prvotnim informacijama pogodila krov zgrade željezničkog kolodvora, objavio je Starovojt na komunikacijskoj platformi Telegram u nedjelju ujutro.

Krov se zapalio, a pet osoba je lakše ozlijeđeno krhotinama stakla, kazao je. Hitne službe su na mjestu događaja. Na društvenim mrežama šire se snimke napada.

Kursk je središte istoimene oblasti na granici s Ukrajinom. Grad se nalazi otprilike 500 kilometara južno od Moskve. Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin je na Telegramu rano u nedjelju rekao da je bespilotna letjelica pokušala preletjeti glavni grad tijekom noći.

Dodao je da je protuzračna obrana to spriječila. Daljnjih pojedinosti također nije bilo, a informacije se nisu mogle nezavisno provjeriti.

Pročitajte i ovo Požari zahvatili Britansku Kolumbiju Užas u Britanskoj Kolumbiji FOTO/VIDEO Vatrena apokalipsa ne posustaje, evakuirano više od 35.000 ljudi: ''Očekujemo teške dane''

Dvije moskovske zračne luke, Vnukovo i Domodedovo, privremeno su obustavile polijetanje i slijetanje preko noći, rekao je gradonačelnik.

Ruska državna novinska agencija TASS je izvijestila o prekidu letenja, citiravši predstavnika službi zračnog prometa.

Moskva je u više navrata nedavno ograničila zračni promet zbog ukrajinskih napada bespilotnim letjelicama. Posljednji je bio u petak ujutro kada su moskovski dužnosnici rekli da je napad dronom odbijen nedaleko od poslovnog centra u središtu grada.

Rusija oko godinu i po dana vodi rat protiv susjedne Ukrajine. U zadnje je vrijeme došlo do niza napada bespilotnim letjelicama na ruskom teritoriju, a neki su izvršeni daleko od pograničnog područja.

London: Ukrajinski napadi na ruski teritorij su strateški važni

Napadi ukrajinske vojske duboko unutar Rusije su strateški važni kako bi se odagnala invazija koju je započela Moskva, prema izvješćima britanskih obavještajnih službi.

"Vodstvo ruskih zračno-kozmičkih snaga (VKS) je vrlo vjerojatno pod intenzivnim pritiskom da pojača protuzračnu obranu nad zapadnom Rusijom", reklo je britansko ministarstvo obrane u svom dnevnom izvješću.

"U proteklim mjesecima, domet prijetnji koje prodiru u Rusiju se povećao", napisalo je ministarstvo na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru. 

"Napadi duboko unutar Rusije su strateški važni jer je (ruski predsjednik Vladimir Putin) gotovo sigurno napao Ukrajinu pod pretpostavkom da će to imati malo izravnog učinka na Ruse", dodalo je ministarstvo.

Osim bespilotnih letjelica, pojavila su se izvješća o korištenju sovjetskih protuzračnih raketa za gađenje ciljeva na tlu, prema stručnjacima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene