Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

VIDEO Krvavi udar na Černihiv: Rusi raketirali centar grada, poginulo dijete (6), broj stradalih je velik i raste, prizori su užasni

U ruskom napadu na Černihiv najmanje je sedmero mrtvih i 90 ranjenih, a među poginulima je i šestogodišnje dijete.

Raste broj žrtava nakon stravičnog napada na Černihiv usred dana. Najmanje je sedmero mrtvih i 90 ranjenih, objavilo je ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova

Rusi su pogodili središnji trg u sjevernom ukrajinskom gradu Černihivu, priopćilo je Ministarstvo.

Ljudi su bili na putu u crkvu na proslavu vjerskog praznika kada se dogodio napad, a među ranjenima je čak 12-ero djece.

"Djevojčica je imala šest godina. Policija je pokušala pružiti prvu pomoć, ali je nažalost došlo do velikog gubitka krvi. Liječnici je nisu mogli spasiti", rekao je šef MUP-a Ihor Klimenko. Prema njegovim riječima, majka djeteta je u teškom stanju, a mnogi ozlijeđeni trebaju operaciju.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerašenko objavio je snimku napada. 

Oglasio se Zelenski 

"Ruski projektil pogodio je točno u središte grada, u naš Černihiv. Na trg, sveučilište, kazalište", objavio je na Telegramu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je bio u radnom posjetu Švedskoj.

"Rusija je običnu subotu pretvorila u dan boli i gubitka. Ima žrtava. Moja sućut svima koji su izgubili voljenu osobu. Pozivam svijet da se suprotstavi ruskom teroru. Osigurajte Ukrajini dodatne alate za zaštitu života. Da bi život pobijedio, Rusija mora izgubiti ovaj rat", napisao je Zelenski.

Černihiv je grad zelenih bulevara i stoljećima starih crkava oko 145 km sjeverno od glavnog grada Kijeva.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u napadu uništen krov dramskog kazališta.

Rusija projektilima i bespilotnim letjelicama napada ukrajinske gradove daleko od prve crte bojišnice u sklopu invazije koju je pokrenula u veljači prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga VIDEO Pilot pukao pa sjekirom uništio rampu za parkiranje: "Htio sam ljudima pomoći da izađu"

Pročitajte i ovo Meksiko se priprema za dolazak Hilaryja - 4 Vojska na terenu Uragan se približava SAD-u i Meksiku: Vjetrovi do 215 km/h, izdana upozorenja zbog katastrofalnih poplava

Zračne snage Kijeva priopćile su rano u subotu da je ukrajinska vojska oborila 15 od 17 bespilotnih letjelica šahed iranske proizvodnje koje je lansirala Moskva u noćnom napadu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u subotu da je ukrajinski dron napao vojno uzletište u ruskoj regiji Novgorodu, izazvavši požar i oštetivši jedan ratni zrakoplov.

Ozlijeđenih nije bilo, a požar je brzo ugašen, po ministarstvu, koje je ocijenilo da je riječ o "terorističkom napadu". Regija Novgorod nalazi se sjeverozapadno od Moskve.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene