Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BIJEGU

Ukrajinci identificirali krivca za masovni pokolj civila u Buči: Pogledajte o kome je riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju Ukrajinaca, identificirali su tko je ''zaslužan'' za masovni pokolj civila u Buči.

Ukrajinci tvrde da su identificirali osobu koja je osumnjičena za masovni pokolj civila u Buči - radi se o Azatbeku Omurbekovu.

"Ovo je Omurbekov Azatbek Asanbekovič, zapovjednik jedinice 54 160 koji je počinio masakr u Buči. U Rusiji, majke vojnika osudile su nasilje koje je vladalo u ovoj jedinici, podmetanje, iznudu i samovolju ovih zapovjednika", navela je na Twitteru stranica ''Ruski ratni zločini''.

 

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi sukob informacija Ukrajinski obavještajci optužili Gruziju da pomaže ruskim krijumčarima: "Ruski agenti to koriste da bi zaobišli međunarodne sankcije"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovoze ljude i gorivo Ukrajinci kažu da Rusi pripremaju sveobuhvatan napad na istoku: "Ne čekajte da vam bombardiraju kuću"

Internetski istražitelji, ali i aktivisti tvrde da su njegove snage pozicionirane na istoku Rusije, kao i nekoliko drugih vojnih skupina. Prema Ukrajincima, on je u bijegu.

Podsjetimo, svijet je šokiran prizorima iz Buče, gdje su na ulicama, kako tvrde Ukrajinci, tjednima ležali leševi civila koje su ubile ruske snage. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pred UN-ovim Vijećem sigurnosti je naveo niz optužbi za ratne zločine koje su počinili Rusi. O tome više pročitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene