Prosvjed protiv Putina
Prosvjed protiv Putina Foto: OMAR HAJ KADOUR

Gruzijska vlada odbacila je tvrdnje ukrajinske Središnje obavještajne agencije da rusi uspostavljaju krijumčarske lance na gruzijskom teritoriju, kojima prevoze sankcioniranu robu u Ukrajinu.


Ukrajinska središnja obavještajna agencija (GUR) optužila je gruzijski državni aparat, tvrdeći da su ruske snage uspješno uspostavile nekoliko krijumčarskih lanaca koji izravno prolaze kroz gruzijski teritorij. Nadalje, optužili su predstavnike gruzijskih specijalnih postrojbi za korupciju, navodeći da im je gruzijski politički vrh izravno naredio da se ne miješaju u posao krijumčara, kako ukrajinski portal Europska istina.

"Ruski agenti koriste uspostavljene krijumčarske lance, koji specifično prolaze kroz gruzijski teritorij, kako bi zaobišli međunarodne sankcije. Istovremeno je predstavnicima gruzijskih specijalnih postrojbi upućena izravna naredba da se ne miješaju u poslove krijumčara", spomenula je ukrajinska obavještajna agencija. "Znamo za još jedan ruski krijumčarski lanac koji dolazi iz istočne Azije. Ovom se rutom okupatorskoj vojsci dostavljaju rezervni dijelovi, elektronika i optičke sprave", nadodali su.

Napad na glavni trg u Harkivu Ukrajinci kažu da Rusi pripremaju sveobuhvatan napad na istoku: "Ne čekajte da vam bombardiraju kuću"

Ilustracija Planiraju postati dio Rusije: ''Vjerujem da je to naš strateški cilj, naš put, težnja naroda''

Na službenim stranicama gruzijske vlade pojavila se i izjava, kojom njihovo ministarstvo financija naziva ovu optužbu apsurdnom i neutemeljenom. "Još od početka međunarodnih sankcija protiv Rusije, Gruzijska carinska služba provodi temeljite provjere na svim kontrolnim točkama i nadzire svu robu koja ulazi i izlazi iz države. Gruzijsko ministarstvo financija sa punom odgovornošću izjavljuje da je sva roba, vojna, civilna i ona podložna sankcijama, isto tako podložna strogim provjerama gruzijskih vlasti", rekli su.

Gruzijski predsjednik sabora Shalva Papuashvili prozvao je optužbe ukrajinske obavještajne službe laži. "To je, jednostavno rečeno, laž! Plasiranje ovakve dezinformacije od strane prijateljske države, pogotovo u trenutačnim uvjetima, jednostavno je neprihvatljivo", nadodao je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju