Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad iz Rusije

Ukrajina pod masovnom paljbom: Ljudi pobjegli u skloništa, projektili pogodili stambena područja

Rusija je pokrenula raketne napade na Ukrajinu.

Rusija je u jutarnjim satima pokrenula raketni napad velikih razmjera diljem Ukrajine te pogodila stambene i industrijske objekte, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Cijela je Ukrajina pod uzbunom nakon napada koji su započeti oko šest ujutro, a ukrajinske zračne snage rekle su da je zemlja izložena valovima napada krstarećim projektilima, a u nekim regijama i balističkim projektilima.

"Neprijatelj žestoko napada mirne gradove", rekao je Oleksandr Vilkul, gradonačelnik južnog ukrajinskog grada Krivji Rih, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Pripazite Hrvatsku je pogodio najavljeni hladni val: Mogući su udari vjetra i do 200 kilometara na sat

Vilkul je rekao da će sve informacije o razmjerima potencijalne štete biti objavljene nakon završetka ruskog napada. Mete ruskog napada i puni razmjeri napada nisu još jasni, a iz Moskve nije bilo očitovanja.

Projektili pogodili stambena područja

Anatolij Kurtiev, tajnik gradskog vijeća jugoistočnog Zaporižja, rekao je na Telegramu da je raketni napad na grad rezultirao ozlijeđenima, ali nije dao više detalja.

Najmanje jedna žena ozlijeđena je u napadu na drugi po veličini ukrajinski grad Harkiv, rekao je gradonačelnik Igor Terehov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Rekao je da su pogođena industrijska postrojenja, što je rezultiralo požarom.

Pet eksplozija čulo se u gradu Zaporižji, rekao je regionalni guverner Jurij Malaško, a najmanje su dvije osobe ozlijeđene.

"Projektili su pogodili stambena područja", rekao je Malaško na Telegramu.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu nevjerojatna snimka Zrakoplovu u letu odvojili se dijelovi vrata i trupa, sada su pronađeni

Ukrajinski vojni dužnosnici u drugim gradovima, uključujući Dnjepropetrovsk i Hmjelnicki, također su rekli da su njihovi gradovi pod masovnim raketnim napadom Rusije.

Gotovo dvije godine od početka rata koji je Rusija započela invazijom na Ukrajinu, obje su strane prešle na pojačane zračne napade na međusobne teritorije, boreći se pritom da ostvare značajne uspjehe duž prve linije bojišnice.

Rusija je pokrenula neke od svojih najvećih napada na Kijev, kao i na drugi po veličini ukrajinski grad Harkiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene