Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eskalacija napetosti

Ukrajina blokirala ruske vojnike u Pridnjestrovlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u ponedjeljak spriječila ruske vojnike da preko njezinog teritorija uđu ili izađu iz odmetnute moldovske regije Pridnjestrovlje.

Taj potez ozbiljno izolira Pridnjestrovlje, koje kao de facto autonomna država funkcionira od ranih devedesetih godina 20. stoljeća uz ključnu gospodarsku i vojnu potporu Rusije.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Sada je zračni put jedini način transporta za rusku vojsku u regiji za koju Moldova kaže da ju je okupirala Rusija. Ruski vojnici uobičajeno su putovali u Pridnjestrovlje preko južne ukrajinske luke Odesse.

Rusija odbila potpisati izvješće IAEA-e, kaže da Sevastopolj nije u Ukrajini

Kijev je prošloga mjeseca novim guvernerom regije imenovala bivšeg gruzijskog predsjednika Mikheila Saakashvilija, velikog neprijatelja Rusije.

Zabranu prolaska ruskih vojnika potpisao je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, kao jedan u nizu poteza kojima se raskida vojna suradnja s Rusijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene