Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problem

Rusija odbila potpisati izvješće IAEA-e, kaže da Sevastopolj nije u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je odbila potpisati godišnje izvješće UN-ove agencije za atomsku energiju (IAEA), jer u njemu piše da se nuklearni reaktor blizu grada Sevastopolja na Krimu nalazi u Ukrajini, izjavila su dva diplomata u ponedjeljak.

Rusija je pripojila Krim prošle godine, ali većina zemalja još ga smatra dijelom Ukrajine. Potez Rusije ne bi trebao blokirati izvješće, ali otvara ozbiljna pitanja o nadležnosti nad tim područjem.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima

Ukrajina je zbog toga prosvjedovala pred odborom guvernera IAEA-e, rekao je jedan zapadni diplomat.

Obama: Putin želi obnoviti slavu sovjetskog carstva

Najmanje osam zemalja reklo je da ne prihvaća ruski potez, pozivajući se na UN-ovu rezoluciju iz 2014. kojom se potvrđuje teritorijalni integritet Ukrajine, kazao je drugi diplomat.

Ukrajinska državna tvrtka EnergoAtom, koja upravlja nuklearnim elektranama, priopćila je u Kijevu da je IAEA-u izvijestila kako ne može snositi odgovornost za reaktore na Krimu, jer im od pripojenja Rusiji više ne može pristupiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene