Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koordinator srbijanskog akcijskog tima za uhićenje haškog optuženika Ratka Mladića, Rasim Ljajić, najavio je svoju ostavku na tu dužnost ukoliko do kraja 2009. Mladić ne bude uhićen i izručen Den Haagu, prenose u četvrtak beogradski mediji.


'Dat ću ostavku na mjesto koordinatora akcijskog tima za uhićenje Ratka Mladića ukoliko do 31. prosinca on ne bude uhićen i izručen Tribunalu u Den Haagu', izjavio je Ljajić za beogradski dnevnik Blic. On je objasnio kako se optimizam koordinacijskog tima temelji na spoznajama o aktivnostima koje se provode na Mladićevu uhićenju, koordinaciji službi te cjelokupnom radu.

Vezani članci Miroslav Škoro Nakon Škorine iznenadne ostavke oglasio se Domovinski pokret: "Pomalo nas je zateklo..." Miroslav Škoro Škoro nakon ostavke: "Ovo je posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine provukao moju obitelj i mene kroz odvratno blato"

>> Uhićenje Ratka Mladića do kraja godine?

Ukoliko Mladić do kraja godine ne bude u Den Haagu, to bi, po Ljajićevim riječima, značilo njegovu pogrešnu procjenu zbog koje bi morao snositi posljedice. Isti list prenosi i izjavu glasnogovornika tužiteljstva za ratne zločine Bruna Vekarića da o Mladiću više neće biti rečena 'niti riječ' sve dok ne bude objavljeno da je Mladić uhićen. Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti uključujući optužnicu za genocid. Mladić je, zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem, optužen za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 muslimana i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva. (Hina)