Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkali domove

U Španjolskoj pala banda lopova s hrvatskim putovnicama: Jedna od uhićenih u odjeći je skrivala luksuzne satove i nakit

Policija je u Španjolskoj uhitila bandu lopova koji su imali hrvatske putovnice.

Odavno znamo da je hrvatska putovnica na cijeni među kriminalcima. Španjolska policija uhitila je bandu lopova upravo s hrvatskim putovnicama. Prema navodima policije, riječ je o mlađim osobama koje su putovale po zemlji i iz domova Španjolaca krali skupi nakit.

Pod sumnjom da su putovali Španjolskom i pljačkali domove policija u Santiago de Compostelu uhitila je dvije žene i dvojicu muškarca. Jedna od uhićenih u odjeći je skrivala luksuzne satove i nakit kojima nije mogla dokazati podrijetlo. Svi uhićeni imaju hrvatske putovnice.

''Ne mogu vam reći koje su nacionalnosti jer je to povjerljiva informacija'', rekao je odvjetnik uhićenih, Claudio Diez-Canseco.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPODJELA CJEPIVA Pismo Bruxellesu, treći nastavak. Sad se javio i SDP: "Plenković se pogubio po briselskim hodnicima u strahu za karijeru"

Pročitajte i ovo Krv u epruvetama (Foto: Dnevnik.hr) PRIMILI ASTRAZENECINO CJEPIVO U Norveškoj troje zdravstvenih radnika u bolnici zbog ugrušaka nakon cijepljenja

''Kriminalistički bi bilo opravdano gledati da se radi o originalnim putovnicama, ali s područja ne mora biti samo hrvatske nego puno šire u ovoj regiji, možda čak i dalje. Vi imate hrvatskih državljana s hrvatskim putovnicama koji ne znaju čak hrvatski'', objasnio je kriminalistički stručnjak, Dubravko Klarić te dodaje da je teško krivotvoriti hrvatsku putovnicu jer postoje biometrijske zaštite, postoje kompletne zaštite.

Banda je uhićena u Santiago de Compostelu nakon što su svojim ponašanjem zapeli za oko policiji. Istraga je pokazala da su dva dana prije bili u 500 kilometara udaljenom Badajozu. Tamošnja policija povezala ih je s pljačkama koje su se događale krajem veljače.

''Radi se najvjerojatnije o putujućim delikventima koji su dignuti od strane policije u počinjenju imovinskih delikata. To nije rijetkost u kriminalističkoj praksi, jedna stvar koja je vrlo prisutna i u našoj regiji'', govori Klarić.

Odvjetnik tvrdi da su nevini i da nakit koji je policija našla nije ukraden.

''Policija mora dokazati da su oni to ukrali. Vjerujem da će uskoro biti slobodni'', izjavio je Claudio Diez-Canseco, odvjetnik uhićenih.

Ovo nije prvi put da u Španjolskoj padaju skupine kriminalaca s hrvatskim dokumentima.

''Čim je više od tri osobe radi se o skupini i postoji stupanj organiziranosti. A postoji li netko glavni u cijeloj priči i jedna veća organizacija to će kriminalističko istraživanje pokazati'', objašnjava Klarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija objavila video Htjeli preko granice sa 73 paketa marihuane, spriječio ih policijski pas Lily

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Virus napada svugdje jednako Stigao odgovor Europske komisije: "Pojedine države članice odlučile su odstupiti od prijedloga proporcionalne raspodjele"

Hrvatsko veleposlanstvo u Madridu nema službenih obavijesti španjolskih institucija o navedenom slučaju, niti su im se obratile obitelji uhićenih. Pritvor je određen ženama i jednom muškarcu, dok je drugi muškarac maloljetan, pa je pušten na slobodu.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene