Peđa Grbin, SDP
Peđa Grbin, SDP Foto: Borna Filic/Pixsell

Nakon što je šest čelnika država članica Europske unije poslalo pismo predsjednici Europske komisije i predsjedniku Europskog vijeća, iz SDP-a kritiziraju premijera Plenkovića zbog nedovoljnog truda.


Šest čelnika država članica Europske unije poslali su pismo Ursuli von der Leyen i Charlesu Michelu zbog neravnomjerne raspodjele cjepiva protiv COVID-a.

Danas se po tom pitanju oglasio i SDP, kritizirajući nedovoljno zalaganje premijera Andreja Plenkovića u vezi ove teme. Navode da su građani ''svjedoci da u obranu obranu hrvatskih interesa glasno i odrješito staje Sebastian Kurz, austrijski kancelar, dok se domaća javnost s pravom pita gdje je nestao premijer Andrej Plenković''.

Ursula von der Leyen Stigao odgovor Europske komisije: "Pojedine države članice odlučile su odstupiti od prijedloga proporcionalne raspodjele"

Krv u epruvetama (Foto: Dnevnik.hr) U Norveškoj troje zdravstvenih radnika u bolnici zbog ugrušaka nakon cijepljenja

''On se vjerojatno izgubio negdje po briselskim hodnicima u strahu za svoju buduću karijeru, ne usuđujući se suprotstaviti apsolutno nikome'', zaključili su iz SDP-a.

Također, ne sviđa im se što premijer Plenković nije odmah podržao Kurza zbog njegova upozorenja na nejednakost. ''Poručio je kako Hrvatska nije zakinuta i tako stao u obranu klike iz Bruxellesa, valjda zaboravljajući da on (još) nije predsjednik Europske komisije, već predsjednik hrvatske Vlade, i da treba brinuti za hrvatske interese, a račune polagati hrvatskim građanima'', priopćili su.

U SDP-u prozivaju Plenkovića da su na pismu u Vladi ''nadopisali ime Andreja Plenkovića i njegov potpis''.

Koronavirus, Srbija Širi se zaraza: Broj novooboljenih u Srbiji ne pada ispod 4000

Dubrovačka policija pronašla 73 paketa marihuane u vozilu 04 Htjeli preko granice sa 73 paketa marihuane, spriječio ih policijski pas Lily

''Nije li sramotno da javnost uporno mora podsjećati Andreja Plenkovića koji je njegov posao i da je glavna zadaća Vlade briga o hrvatskim građanima i njihovim interesima? Zar naša Vlada doista nije u stanju sama osmisliti i poduzeti nešto čime će pomoći ljudima ove zemlje, već uvijek moramo biti na začelju i slijediti druge? Sitni političko-ulizivački interesi jednog pojedinca ne smiju biti iznad prava naših sugrađana na cjepivo, prava na zdravlje. Prava na život'', izjavili su.