Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dragana Haines

Uhićeni poznati teroristi, udovica iz Siska poručila: ''Dovedite te pse meni''

Dragana Haines (Foto: AFP)
Dragana Haines (Foto: AFP) Foto: Afp
Siščanka čijeg su supruga David pogubili islamski teroristi, nakon objave o njihovom zarobljivanju poručuje: ''Dovedite te pse meni''.

Dragana Haines, Sisčanka čijeg su supruga David 2014. pogubili islamski teroristi, nakon uhićenja dvojice terorista koji su izvršavali pogubljenja poručila je: ''Dovedite te pse meni. Ili me odvedite gdje god jesu, dajte mi šest sati sa svakim od njih. Obećavam da će biti živi nakon što završim s njima. Nisam sigurna da će to htjeti biti'', piše The Times.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..."

Alexanda Kotey i El Shafee Elsheikh dvojica su zarobljenih članova skupine ''Beatles'', britanske ISIS ćelije koja je obezglavljivala zapadne taoce.

Trenutačno ih drže kurdske snage u Siriji koje podržava SAD. Britanski ministar obrane Tobias Ellwood nastoji da ih se ne zatvori u ozloglašenom američkom zatvoru Guantanamu, nego da im se sudi na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu.

David Haines u Siriji je radio kao humanitarni djelatnik kada je otet i pogubljen. Ćeliju koja ga je zarobila predvodio je Mohammed Emwazi, poznat kao Jihadi John koji je ubijen 2015.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene