Obavijesti Video Pretražite Navigacija
San Sebastian

Uhićena četiri člana ETA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija uhitila je rano ujutro blizu San Sebastiana u Baskiji četiri člana baskijske separatističke organizacije ETA, objavili su radio Cadena Ser i državna televizija TVE.

Dvije žene i dva muškarca, koji navodno pridaju specijalnom vodu ETA-e, privedeni su jutros tijekom policijske operacije u tri kuće u San Sebastianu i susjednom Pasaiau, prema istom izvoru. 

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Baskijska organizacija ETA (Foto: AFP) Uoči raspuštanja Baskijska organizacija ETA traži oprost od civila: "Prouzročili smo puno boli i nepopravljive štete"

>> Navodni šef ETA-e bit će izveden pred pariški sud

U akciji protiv ETA-e izvedenoj uz pomoć francuske policije je 8. prosinca uhićen novi vojni šef oružane skupine 'Gurbitz' i razotkrivena mreža zadužena za skrivanje i prebacivanje u Francusku baskijskih aktivista u bijegu.

Pet članova i suradnika te mreže privedeni su u Španjolskoj prošlog tjedna a u subotu im je jedan antiteroristički sudac u Madridu odredio zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene