Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena tri pripadnika organizacije

Navodni šef ETA-e bit će izveden pred pariški sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri navodna pripadnika ETA-e, privedena u ponedjeljak na jugozapadu Francuske, među kojima i navodni novi šef baskijske oružane separatističke organizacije, bit će prebačeni u Pariz pred sud, priopćeno je u utorak iz policijskog izvora.

Tri muškarca uhićena u Pirinejima i smještena u pritvor u Bayonneu bit će premještena u Pariz 'ali ne prije kraja dana' i 'možda čak sutra', rečeno je iz tog izvora. 

Pročitajte i ovo Policija Nezadovoljni zaposlenici Direktor im odbio isplatiti plaće, zaposlenik na njega prevrnuo stol i slomio mu dva rebra Ilustracija Traje potraga Policija na nogama: U BiH ukrali auto iz Hrvatske zabili se u trgovački centar kako bi ukrali sef

>> Zapatero predložio strategiju za borbu s ETA-om

Jedan među njima identificiran je kao Aitzol Iriondo Yaraza star 31 godinu, a španjolske i francuske vlasti prikazale su ga kao nasljednika vojnog šefa ETA-e Garikoitza Aspiazua, zvanog 'Txeroki', uhićena 18. studenoga u Francuskoj.

Dvije preostale privedene osobe su navodni pripadnici 'odreda Biscaye' (skupine koja se smatra vrlo aktivnom) i član vojnog aparata ETA-e. Njih su trojica nosili ručno oružje i lažne dokumente prilikom uhićenja.

Francuski policijski izvor također je potvrdio informacije španjolskih medija koje su u ponedjeljak navečer govorile o uhićenju tri druge osobe u pograničnom mjestu Irun, na sjeverozapadu Španjolske, vezano uz operaciju vođenu u Francuskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene