Droga ilustracija (Davor Puklavec/Pixsell)
Droga ilustracija (Davor Puklavec/Pixsell) Foto: Pixsell

Policija je u Zagrebu uhitila 45-godišnjaka osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Policija je radom na terenu saznala da se osumnjičeni bavi preprodajom heroina.


Dan nakon Nove godine, 2. siječnja 2019. godine, na području Zagreba uhićen je 45-godišnjak, a temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici pretresen mu je i stan. 

Vezani članci Tomislav Tomašević u izbornoj noći održao govor VIDEO Tomašević osvojio više glasova nego Bandić na prošlim izborima. U govoru poručio: "Pobijedit ćemo a da nismo prodali dušu" Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama

U stanu, koji se nalazi u njegovu vlasništvu, pronađeno je 820 grama kratoma, 10,2 grama heroina, 8,7 grama kokaina, 0,6 grama marihuane i vaga za precizno mjerenje težine. Također je pronađeno 2100 kuna. 

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu te će ujedno i zbog neovlaštenog posjedovanja 0,6 grama marihuane protiv njega biti podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, priopćila je PU zagrebačka. 

Po nekim tvrdnjama, biljka kratom može biti korisna kao lijek za ovisnike o drogama, ali je zabranjena jer je uvrštena na Popis droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. (Hina)