Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnik republikanskoga nacionalističkog pokreta Sjeverne Irske zadržan je u pritvoru zbog ubojstva dvojice britanskih vojnika 7. ožujka, jer tragovi DNK upućuju na njega, objavila je policija.


Colina Duffyja (41) zadržao je u pritvoru sud u Larneu nakon što je optužen za dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva i posjedovanje oružja i streljiva. Pripadnik republikanskog pokreta, Duffy je bio na distanci sa Sinn Feinom, glavnom republikanskom političkom strankom, odbacujući podjelu vlasti u Sjevernoj Irskoj s probritanskim protestantskim unionistima.

Duffy je optužen sinoć za ubojstvo dvojice britanskih vojnika, ubijenih 7. ožujka ispred vojarne Masserene, sjeverozapadno od Belfasta. U napadu je ranjeno nekoliko osoba. Za ubojstvo dvojice vojnika odgovornost je preuzela Prava IRA, disidentska skupina Irske republikanske armije (IRA) koja se protivi miru potpisanom 1998.

Vezani članci Duffy Godinama se nije znalo gdje je nestala, a sad je odlučila progovoriti: "Bila sam zatočena i silovana" Dokumenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Borba protiv lažnih identiteta: Otkrivamo tko će sve morati ponovo davati otisak prsta i u kojim situacijama

>> 'IRA kontinuiteta' preuzela odgovornost za ubojstvo policajca

Tragovi DNK povezuju Colina Duffyja s dvostrukim ubojstvom, kazao je policijski inspektor zadužen za istragu Jeffrey Smyth. 'Ne radi se o tragovima nego o cijelom profilu DNK', izjavio je on. Genetski trag proizlazi iz komada rukavice od lateksa ostavljena u automobilu koji je poslužio ubojicama vojnika.