Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi Belgijanac, navodni počinitelj ubojstva u petak u jaslicama u flamanskom Dendermondeu, osumnjičen je za još jedno nedavno ubojstvo, dosad neobjašnjeno, 70-godišnjakinje, objavile su belgijske tv postaje na flamanskom VRT i VTM.


Beživotno tijelo 73-godišnjakinje izbodene nožem, pronađeno je 16. siječnja u njezinu domu u Beverenu, blizu Antwerpena. Mladića Kima De Geldera sumnjiči se i za ubojstvo nožem dviju beba i jedne odgajateljice u petak u Belgiji. Suprug 73-godišnjakinje koji se nalazio kod susjeda, oslobođen je krivnje, a krađa je odbačena kao eventualni motiv zločina.

>> Ubojici iz jaslica nadimak je bio 'Sotona'

Vezani članci Koronavirus u Belgiji, ilustracija Sud u Belgiji proglasio odluku o zatvaranju kafića i restorana nelegalnima, traže ukidanje u roku od trideset dana Slika nije dostupna VIDEO: Napadač iz jaslica smijao se sucima

>> VIDEO: Tisuće Belgijaca u mirnoj povorci sjećanja

Istražitelji su se suočili sa zagonetkom o okolnostima i uzrocima ubojstva.Po tv postaji VRT, forenzičari su otkrili tragove koji ukazuju na De Geldera. Privatna tv postaja VTM spomenula je 'sumnje' koje terete mladića u toj drugoj aferi.

Djeca nisu odabrana slučajno

Odvjetnik i stručnjak za ubojstva Jef Vermassen rekao je za VRT kako profil ubojice iz jaslica spada u profil masovnog ubojice. Vermasse je rekao kako je ubojica morao biti ekstremno frustriran i nije znao kako bi se nosio sa svojim frustracijama. Odvjetnik pretpostavlja da je ubojica u sebi nagomilao frustracije i onda eksplodirao.

‘Ovo nije bilo nasumično ubijanje. Odabrao je djecu kao metu. Ovo znači da je imao problem koji je povezan s djecom, moguće dostupnost djeci. Ne može biti slučajnosti, ciljao je na djecu’, rekao je Vermasse.