Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Awake the Rapper

Ubojica iz Chicaga snimao je nasilne pjesme i videospotove: "Znam što moram učiniti, to je moja sudbina"

Napadač iz Highland Parka
Napadač iz Highland Parka Screenshot/Twitter
Aktualno Galerija Napadač iz Highland Parka Napadač iz Highland Parka Foto: Screenshot/Twitter Napadač iz Highland Parka Napadač iz Highland Parka Foto: Screenshot/Twitter Pucnjava u Highland Parku - 1 Pucnjava u Highland Parku - 1 Foto: afp Pucnjava u Highland Parku - 2 Pucnjava u Highland Parku - 2 Foto: afp +4 Pucnjava u Highland Parku - 3 Galerija 1/9 >>
Uhićeni napadač iz Chicaga, 22-godišnji Robet Crimo, bio je amaterski reper i na svom je kanalu na YouTubeu objavljivao pjesme i videa nasilničkog sadržaja.

Policija je uhitila napadača iz Highland Parka u Chicagu, koji je s krova trgovine pucao u sudionike mimohoda u povodu Dana neovisnosti.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Illinoisu Šestero ubijenih VIDEO Policija objavila identitet napadača na paradu: "Nema riječi za čudovište koje čeka i puca na gomilu"

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica pucao na mimohod VIDEO Policija uhitila napadača koji je ubio šestero, a ranio najmanje 36 ljudi: "Čuo sam oko 200 hitaca, bio je stampedo..."

22-godišnji Robert ''Bobby'' Crimo III imao je kanal na YouTubeu na kojem je objavljivao vlastite rap-pjesme, a sebe je nazivao umjetničkim imenom Awake the Rapper.

U svojim amaterskim videospotovima repao je stihove poput "Moji će postupci biti hrabri, znam što moram učiniti, to je moja sudbina". Na videima bi bio obučen u pancirni prsluk i kacigu, a pojavljuju se i crteži na kojima puškom napada osobu koja leži.

Najgledaniji spot na njegovu kanalu na YouTubeu je onaj za pjesmu "On My Mind", u kojem on u borbenoj kacigi baca na pod metke u razbacanoj učionici.

 

 

Policija navodi da je Robert ''Bobby'' Crimo III srednje je od troje djece talijansko-američke obitelji iz Highland Parka. Njegov otac Bob vodi lokalnu trgovinu, a jednom se neuspješno kandidirao za gradonačelnika te bogate četvrti. Highland Park inače je jedno od najbogatijih predgrađa Chicaga, a poznato je po niskoj stopi kriminala.

U svojem ubilačkom pohodu, za koji se još ne zna motiv, Robert Crimo s krova trgovine pucao je i ubio šestero ljudi, a u bolnicu su zaprimljene još 24 osobe u dobi od osam do 85 godina. U napadu se koristio automatskom puškom, koju je odbacio prije no što se dao u bijeg. Nakon sat vremena policija je locirala njegov automobil, okružila ga i uhitila.

Računi na Facebooku i Twitteru za koje se vjeruje da pripadaju Crimu uklonjeni su nakon što su ga vlasti imenovale kao osobu od interesa.

Policija je objavila da je tijekom dana obrađena "značajna količina digitalnih dokaza koji su pomogli istražiteljima" da identificiraju Crima kao osumnjičenika.

Ujak osumnjičenog rekao je za CNN da nije vidio znakove upozorenja koji bi ga naveli da povjeruje da bi njegov nećak bio upleten u takvu tragediju.

"Srce mi je slomljeno. Tako sam slomljen", rekao je Paul A. Crimo, izražavajući žaljenje obiteljima žrtava i dodajući da je u ponedjeljak odgovarao na pitanja policije o svojem nećaku.

Osumnjičenik živi u stanu iza kuće njegova oca, rekao je ujak Paul, dodajući da je posljednji put vidio svojeg nećaka u nedjelju navečer kako gleda u svoje računalo i ne ponaša se neuobičajeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene