Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini kršćanin u vladi

Ubijen ministar za vjerske manjine u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pakistanu je ubijen ministar za vjerske manjine.

Sahbaz Bhatti bio je jedini kršćanin u pakistanskoj vladi. U posljednje vrijeme zalagao se za promjene u zakonu koji dopušta i izricanje smrtne kazne za vrijeđanje islama ili proroka Muhameda.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić? Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva"

Liberalni krugovi u Pakistanu i skupine za ljudska prava naglašavaju da je taj zakon diskriminirajući prema manjinama. Smrtna kazna po tom zakonu koji datira još iz kolonijalnog doba nikada nije dosuđena, ali gnjevni vjernici ubili su mnogo ljudi koji su došli pred sud zbog nepoštivanja islama.

'Vrlo je jasno da pakistanska vlada ne može zaštititi manjine. Nećemo dopustiti da itko uzima islamski vjerski porez i krši njihova prava', rekao je još 5. svibnja 2009., ubijeni ministar za vjerske manjine Sahbaz Bhatti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene