Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekontroliran prirast

Zoološki vrt iz noćne more: Pogledajte u kakvim strašnim uvjetima žive životinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoološki vrt Surabaya u Indoneziji, unatoč naporima, pravo je mjesto iz noćne more, kako ga nazivaju strani mediji.

Tigrovi smješteni u Surabayi iznimno su mršavi, a 180 pelikana natrpano je u ograničenom prostoru, tako da jedva mogu mahati krilima. Prošli je tjedan uginula žirafa, a u želucu su joj pronađeni omoti u koje se pakiraju namirnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Zoološki vrt Surabaya u Indoneziji je noćna mora, u njoj se životinje nekontrolirano pare, nedostaje sredstava za opću dobrobit životinja, a sumnja se da zaposlenici ondje sudjeluju u ilegalnom trgovanju divljih životinja, piše Telegraph.

>> Ostali bez hrane: U ZOO-u umrlo 30 rijetkih životinja

Ondje su smještene i neke rijetke vrste, uključujući i zmajeve komodo te ugrožene orangutane koji sjede u vlažnim prljavim kavezima, grickaju kikiriki koji im bacaju posjetitelji preko ograde. 'Ovo je veoma tragično, ali nikako iznenađujuće u indonezijskom zoološkom vrtu. To sve odaje užasan način kako se s njime upravlja u cjelini', rekao je Ian Singleton, koji vodi program za orangutane na otoku Sumatra.

Zoološki vrt prije dvije godine bio je pod valom kritika nakon izvještaja da u njemu mjesečno umire 25 od 4.000 životinja, gotovo sve prijevremeno. Vlada je imenovala iskusnog voditelja zooloških vrtova Tonyja Sumampouwa da Surabayu dovede u red, a on je uspio smanjiti smrtnost životinja na 15 mjesečno.
Međutim, nakon što je prošli tjedan uginula žirafa Kliwon, koja je godinama jela smeće koje su joj ubacivali u ograđeni prostor gdje je boravila, iz njenog je želuca izvađeno 18 kilograma smeća.

'Moramo razmisliti o privatizaciji ili premještanju nekih životinja', kaže Sumampouwa. S ulaznicama koje stoje manje od 1,50 funti (oko 13 kuna), kritičari kažu kako nemaju dovoljno novca za brigu o životinjama, a još manje da ulože u preuređenje prostora.

Jedan od najvećih problema jest taj da je zoološki vrt prenapučen, budući da se ne kontrolira broj okota. Kontracepcijska sredstva su skupa, a nema dovoljno mjesta da se odvoje mužjaci od ženki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene