U međunarodnoj policijskoj akciji koju je inicirala crnogorska policija zaplijenjena je tona kokaina, a uhićeno je više crnogorskih državljana, priopćeno je u srijedu u Podgorici.

Galerija


Droga je pronađena na brodu Aressa, koji su policijske vlasti presrele u međunarodnim vodama Venezuele. U akciji su, kako je objavljeno na Twitter nalogu crnogorske policije, uz crnogorsku, sudjelovale i policije Srbije, Velike Britanije i Nizozemske.

Vezani članci U velikoj akciji talijanske policije uhićen Hrvat koji je švercao kokain od 100 milijuna eura Uhićen i Hrvat: U velikoj akciji talijanske policije pali šverceri kokaina vrijednog 100 milijuna eura Kokain, ilustracija (Foto: AFP) Kod španjolske obale otkrivena podmornica s dvije tone kokaina: Uhićena dva dilera, policija traga za trećim

Kako prenose podgoričke Vijesti, brod na kojem je zaplijenjen kokain plovio je pod zastavom Kameruna. Španjolski mediji prenose da je isplovio početkom veljače iz Surinama te je, nakon kratkog pristajanja u luci Guaranao u Venezueli, put nastavio ka Solunu.

Nakon presretanja broda u međunarodnim vodama, na njemu je uhićeno sedam osoba, među kojima je i kapetan broda.