Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirao bijeg?

U Ulemekovoj ćeliji pronađen plastični pištolj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo pravosuđa priopćilo je da je prilikom kontrole pritvorskih jedinica Okružnog zatvora u Beogradu, u prostoru u kojem boravi osuđenik Milorad Ulemek Legija pronađen plastični pištolj te da je tjedan dana nakon toga spriječeno njegovo prebacivanje na Vojnomedicinsku akademiju.

Osuđenik Ulemek se, kako je navedeno, u noći s 9. na 10. veljače požalio na povišen tlak i loše zdravstveno stanje, ali nije prebačen na VMA jer je procijenjeno da bi to bilo vrlo rizično, pri čemu njegovo zdravstveno stanje nije bilo ugroženo. Po nalogu ministrice pravosuđa Snežane Malović i ravnatelja Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Milana Obradovića svu potrebnu medicinsku njegu Ulemeku su pružili liječnici VMA u prostorijama Okružnog zatvora.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Slika nije dostupna Spriječen pokušaj bijega Milorada Ulemeka Legije

'Nije bilo vidljivih dokaza da je planiran bijeg, ali za nas je postupak uvijek isti, po planovima koji zahtijevaju određen stupanj sigurnosti', izjavio je Obradović za televiziju B92. Ministrica Snežana Malović kazala je da su učestali pretresi zatvoreničkih ćelija dio najvažnijih preventivnih mjera, te da ministarstvo, u suradnji s drugim nadležnim organima, iznimnu pozornost pridaje smještaju i tretmanu svih osuđenika, posebice kada je riječ o mjerama sigurnosti.

U priopćenju Ministarstva navedeno je i da je kontrola prostorija u kojima borave zatvorenici provedena na temelju odluke Ureda za nacionalnu sigurnost i ministarstva pravosuđa o podizanju sigurnosnih i strukturalnih mjera u srbijanskim zatvorima. Vijeće specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu u srpnju 2005. godine osudilo je bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorada Ulemeka Legiju na 40 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, te ubojstva Ivana Stambolića i pokušaja ubojstva vođe Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića - po nalogu Slobodana Miloševića.

U svibnju 2007. godine, bivši zapovjednik JSO-a Milorad Ulemek osuđen je na 40 godina zatvora zbog organizacije ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića, a kao neposredni izvršitelj ubojstva na 40 godina zatvora osuđen je i bivši zamjenik zapovjednika JSO Zvezdan Jovanović. Presude Ulemeku i Jovanoviću potvrdio je 29. prosinca 2008. srbijanski Vrhovni sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene