Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo premijera Đinđića

Vrhovni sud potvrdio kazne za ubojstvo Zorana Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Srbije potvrdio je kaznu Okružnog suda u Beogradu kojom su nekadašnji zapovjednik Jedinice za specijalne operacije (JSO) srbijanske službe sigurnosti Milorad Ulemek Legija i njegov pomoćnik Zvezdan Jovanović osuđeni na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

S obzirom da prema zakonu Ulemek i Jovanović kao osuđenici na maksimalnu kaznu imaju pravo i na trećestupanjsku presudu, također Vrhovnog suda, njihovi branitelji najavili su da će podnijeti žalbe na drugostupanjsku presudu. 

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Ispostavljen račun za troškove suđenja Legija mora platiti obdukciju Zorana Đinđića

>> Spriječen pokušaj bijega Milorada Ulemeka Legije

>> Beograd: Nikolić za preispitivanje presuda Legiji

Vrhovni sud potvrdio je kazne na 35 godina suoptuženicima Aleksandru Simoviću, Ninoslavu Konstantinoviću i Vladimiru Milisavljeviću, a kazne zatvora od 30 godina potvrđene su Milošu Simoviću, Milanu Jurišiću i Branislavu Bezareviću. Sretku Kaliniću kazna je smanjena sa 35 na 30 godina zatvora, Dušanu Krsmanoviću sa 30 na 20 godina, a Željku Tojagi sa 30 na 15 godina. Njihove su presude time postale pravomoćne.

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. ožujka 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije, a trenutno je u bijegu još petoro osuđenih za taj zločin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene