Obavijesti Video Pretražite Navigacija
konfroverzni festival

VIDEO Uznemirujući prizori: Bik ga nabo na rogove i zavitlao u zrak, skakalo se u more...

Borba s bikovima
Borba s bikovima Foto: Afp
U španjolskom ljetovalištu Moraira nadomak Valencije u sklopu festivala Bous a la Mar u kojem se sudionici bore s bikovima, jedna je osoba u dramatičnom okršaju bikom za dlaku izbjegla fatalne posljedice.

Festival Bous a la Mar, što bi u prijevodu značilo 'Bikovi u moru', godišnji je festival borbe s bikovima koji se održava u španjolskom ljetovalištu Moraira u blizini Valencije. Festival se sastoji od toga da se tik uz more postavi improvizirana arena za bikove koja je s tri strane omeđena ogradom. Jedini otvoreni dio arene predstavlja, kako samo ime festivala govori, rivu s koje se ulazi u more.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Nakon što se bikovi puste iz kaveza, započinje metež u kojem oni naganjaju sudionike kojima je dopušteno skočiti u more, a nerijetko to rade ne samo kako bi nadmudrili bika, već kako bi izbjegli izravan kontakt s njim.

Na jednoj od dramatičnih snimki vidi se kako je bik jednog od sudionika kojeg je zatim nabadao rogovima vitlajući ga u zrak. Ostali sudionici su nekako uspjeli biku skrenuti pozornost povlačenjem za rep, nakon čega se napadnuti uspio spasiti skokom u more.

Kasnije je prebačen u bolnicu, budući da je zadobio ozljedu prepona, kao i druge manje posjekotine, piše Daily Mail.

Da ovdje nije riječ o izoliranom slučaju potvrđuju nam i tri smrtna slučaja u razmaku od samo 24 sata koja su izravna posljedica borbi s bikovima na sličnim festivala u okolici Valencije. Potvrđeno je da je pedesetšestogodišnji muškarac izgubio bitku za život u bolnici nakon što je 12. srpnja hitno prebačen na intenzivnu njegu s ozljedama glave zbog događaja u Picassentu u blizini grada Valencije na istočnoj obali.

Dan ranije, pedesetogodišnji muškarac po imenu Josep Antoni Garcia Arnau preminuo je u drugoj bolnici u Valenciji od ozljeda koje je zadobio nakon što ga je bik bacio u zrak na festivalu u Meliani.

Pregledom je ustanovljeno da mu je slomljeno sedam rebara, od kojih je jedno navodno probilo jedno od njegovih plućnih krila što je uzrokovalo nakupljanje krvi i tekućine zbog čega je, na kraju, i preminuo.

U ponedjeljak je potvrđeno da je Francuz u dobi od 64 godine preminuo u bolnici devet dana nakon što je izboden tijekom godišnjeg festivala u Pedregueru, pola sata vožnje od Moraire.

Pročitajte i ovo Borba s bikovima u Pamploni oštre kritike FOTO/VIDEO Kaotični prizori s utrke bikova u Pamploni: Metež, ubodi, padovi, naguravanja, ozljede...

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Španjolskoj toplinski udar Zastrašujuće brojke: Gotovo dvije tisuće ljudi dosad preminulo od posljedica rekordnih vrućina na Pirenejskom poluotoku

Sva trojica muškaraca sudjelovala su u godišnjim događanjima lokalno poznatim kao Bous Al Carrer, što u prijevodu znači 'Bikovi na ulici'.

Stoljetna tradicija borbi i utrka s bikovima, među kojima je najpoznatija ona u španjolskom gradu Pamplona pod nazivom San Fermin, a koju je popularizirao Ernest Hemingway, ove se godine nastavila nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene