Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga 65 kilometara

U Teksasu otvorena najbrža autocesta u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Americi vrijedi izreka "u Teksasu je sve veće", a od srijede se to odnosi i na dopuštenu brzinu na autocesti.

Otvorena je nova, 65 kilometra duga dionica autoceste između San Antonija i Austina na kojoj je ograničenje brzine 137 km/h (85 mph), što je najveća dopuštena brzina u SAD-u, gdje je na autocestama najčešće dopušteno voziti do 105 km/h (65 mph), a tek rijetko 70 ili 75 mph.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> Oku nevidljivi NLO-i uhvaćeni infracrvenom kamerom!

Državni dužnosnici se nadaju da će mogućnost brže vožnje biti poticaj vozačima da plate cestarinu od oko 12 dolara (70 kn) za 145 kilometara autoceste. Joe Krier, koji je na čelu privatne tvrtke koja je izgradila novu autocestu, rekao je da ne postoji razlog zašto vozači ne bi smjeli voziti tako brzo. "Ovaj projekt je osmišljen kako bi podržao takvu brzinu, a inženjeri imaju povjerenje u projekt", rekao je on.

Teksas je zadnjih 17 godina imao ograničenje brzine od 80 mph na dvije autoceste u zabačenom zapadnom dijelu države. Ograničenje od 85 mph rezultat je državnog zakona iz 2011., koji dopušta veće brzine na novim autocestama koje zadovolje stroge sigurnosne testove. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene