Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im revolucija

Šeg Wagnera upozorava: "U takvom smo stanju da bismo je*eno mogli izgubiti Rusiju"

Osnivač grupe Wagner Jevgenij Prigožin upozorio da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi mogla izgubiti i suočiti se s revolucijom.

Osnivač plaćeničke skupine Wagner upozorio je da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi mogla izgubiti i suočiti se s revolucijom.

Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu na svom kanalu na Telegramu da će Ukrajina pokušati opkoliti Bahmut i napasti Krim, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine.

"Taj scenarij najvjerojatnije neće biti dobar za Rusiju pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo je*eno mogli izgubiti Rusiju - to je glavni problem. Moramo uvesti izvanredno stanje", rekao je.

Prigožin je rekao da njegovim političkim gledištem dominira ljubav prema domovini i služenje Vladimiru Putinu.

Pročitajte i ovo Bombarderi B-1B Rat u Europi Rusi tvrde: "Lovac Su-27 je pratio dva američka strateška bombardera iznad Baltičkog mora"

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Putin obećao nagrade VIDEO Objavljena snimka Zelenskog: Evo što je točno rekao o padu Bahmuta i Rusima

Ruska elita, rekao je, zaštitila je vlastitu djecu od ratovanja dok su djeca običnih Rusa ginula na fronti, što je situacija za koju je rekao da bi mogla izazvati previranja u Rusiji, piše Sky News. 

Ako obični Rusi nastave vraćati svoju djecu u pocinčanim ljesovima dok se djeca elite sunčaju u inozemstvu, rekao je, Rusija će se suočiti s previranjima poput revolucije iz 1917. godine.

Pročitajte i ovo Tenk u Bahmutu 224 dana pakla Šef Wagnera tvrdi da su osvojili Bahmut te otkrio što slijedi

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin pisanje Washington Posta Prigožin tvrdi da nije htio Ukrajincima odati tajne informacije: "To su gluparije!"

Wagnerova skupina bila je jako uključena u borbe u Bahmutu. Prigožin je prethodno zaprijetio da će povući svoje snage iz grada i optužio rusko vojno zapovjedništvo da im nije dostavljalo potrebno streljivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene