Obavijesti Video Pretražite Navigacija
224 dana pakla

Šef Wagnera tvrdi da su osvojili Bahmut te otkrio što slijedi

Tenk u Bahmutu
Tenk u Bahmutu Foto: Afp
Šef Wagnera objavio da je osvojen Bahmut, no iz Ukrajine opovrgavaju takve informacije.

"Zauzeli smo čitav grad, svaku kuću. Operacija zauzimanja Bahmuta trajala je 224 dana. Bahmutska mašina za mljevenje mesa započela je 8. listopada 2022. kako bi se razbijenoj ruskoj vojsci dala prilika da se oporavi", poručio je Jevgenij Prigožin šef ruske privatne plaćeničke skupine Wagner na Telegramu. 

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Žestoke borbe Prigožin tvrdi da samo što nisu osvojili Bahmut, Ukrajinci poručju: "Žestoke borbe i dalje traju"

Kako navodi borba je započela prije 224 dana kad su njegovi plaćenici došli oslobađati teritorij Bahmuta i štititi interese domovine.

"Hvala ruskom narodu koji nas podržava, momcima koji su poginuli u ovom ratu, onima koji su s nama u redovima, onima koji će se s nama boriti u budućnosti", zahvalio se Prigožin koji je ovu priliku iskoristio da ponovo kritizira rusku birokraciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bitka za Bahmut Veliki uspjeh ofenzive: Ukrajinci tvrde da se Rusi povlače iz grada koji je postao "stroj za mljevenje mesa"

"Borili smo se ne samo s Oružanim snagama Ukrajine u Bakhmutu, nego i s ruskom birokracijom. Šojgu i Gerasimov pretvorili su rat u zabavu, a zbog njihovih hirova umrlo je pet puta više momaka nego što je trebalo", rekao je Prigožin i dodao da njegovi plaćenici sada idu na odmor, a da kada će to ponovo biti potrebno, vratit će se u borbu

Ukrajinci tvrde da borbe još traju

Glasnogovornik ukrajinske vojske Serhij Šerevatji, Reutersu je rekao da "to nije istina" i da se "ukrajinske postrojbe još bore u Bahmutu." Zamjenik ministra obrane je rekao da su u tijeku žestoke borbe i da je situacija "kritična".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene