Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri osobe su poginule, a 24 se vode kao nestale nakon sudara trajekta i ribarskog broda u noći sa srijede na četvrtak u zaljevu Manile, rekao je jedan glasnogovornik obalne straže Filipina.


Tri tijela su pronađena nekoliko sati nakon sudara, rekao je zapovjednik trajekta. Dvadeset i četiri od 73 osoba koje su bile na drvenom trajektu Catalyn B i dalje se smatraju nestalima. U potragama koje su pokrenute nakon nesreće spašeno je 46 ljudi. 'Očito je došlo od nepoštivanja pravila', rekao je regionalni dužnosnik obalne straže. On je ocijenio da jedan od dva broda nije poštivao pravila manevriranja tijekom izbjegavanja sudara.

Nesreće zbog nepoštivanja sigurnosnih pravila

Nesreće trajekata su česte a do njih dolazi zbog nedostatnog održavanja i nepoštivanja sigurnosnih pravila. U lipnju 2008. trajekt Princess of the Stars je potonuo u tajfunu Fengshen pri čemu je poginulo i nestalo blizu 800 ljudi. U najtežoj pomorskoj nesreći u vrijeme mira u svijetu na Filipinima 1987. poginulo je više od 4.000 ljudi kada se trajekt Dona Paz uoči Božića sudario  s tankerom južno od Manile. (Hina)

Vezani članci Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 2 Jak potres pogodio Filipine: Poginuli su radnik koji je obnavljao crkvu i dječak Slika nije dostupna Pronađeno 13. tijelo, traga se za još 19 osoba