Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni podaci

U susjedstvu više od 1000 slučajeva hripavca

Injekcija - 2
Injekcija - 2 Foto: Vijesti u 17
Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, do nedjelje 14. siječnja u Beogradu je zabilježeno 565 prijavljenih slučajeva hripavca koji su epidemiološki obrađeni.

Srpska ministrica zdravstva Danica Grujičić izjavila je u srijedu da nema razloga za produljenje zimskog školskog raspusta, iako su u Srbiji prisutni COVID-19 i tri vrste gripe, ali je broj oboljelih u padu, dok posljednji podaci govore da je hripavcem u zemlji zaraženo više od tisuću ljudi.

Prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, do nedjelje 14. siječnja u Beogradu je zabilježeno 565 prijavljenih slučajeva hripavca koji su epidemiološki obrađeni.

Pročitajte i ovo Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje"

Broj novih slučajeva na tjednoj razini se ne smanjuje jer ima "bar još 100 oboljelih koji se nisu javili liječniku", ocijenila je načelnica odjela za imunizaciju u Zavodu za javno zdravlje Beograda Ivana Begović Lazarević.

U Srbiji je službeno registrirano 909 slučajeva hripavca zaključno s 31. prosincem 2023., a zbog širenja zaraze u Beogradu je krajem prosinca proglašena epidemija, premda broj novooboljelih nije drastično povećan.

U Vojvodini su zdravstvene vlasti tijekom prošle godine registrirale 521 slučaj, što je znatno više u odnosu na prethodne godine, ali broj novooboljelih opada s početkom 2024. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene