Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 8. do 11. svibnja

USS Abraham Lincoln: U Split stiže jedan od najvećih nosača aviona na svijetu

USS Abraham Lincoln (Foto: AFP)
USS Abraham Lincoln (Foto: AFP) Foto: Afp
USS Abraham Lincoln u splitskoj će luci biti od 8. do 11. svibnja.

Vlada je na sjednici dala dopuštenje za uplovljavanje američkog nosača zrakoplova na nuklearni pogon USS Abraham Lincoln u hrvatske unutarnje vode kao i njegov boravak u luci Split.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna

Američki nosač, koji trenutno obavlja misije u Mediteranu, u Splitu će boraviti od 8. do 11. svibnja 2019. godine.

Naime, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dostavljena je nota Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu kojom se traži odobrenje za uplovljavanje američkog ratnog nuklearnog broda u unutarnje morske vode RH i boravak u luci Split.

"Radi se rutinskom posjetu koji predstavlja odmor posade i logističku popunu broda", kazao je Tomislav Ivić, državni tajnik u MORH-u za Dalmatinski portal.

USS Abraham Lincoln peti je nosač iz klase Nimitz. Iako su brodovi ove klase najveći i najteži ikad sagrađeni, nisu i najduži.

Najduži je ipak USS Enterprise koji je ujedno i prvi nosač zrakoplova na nuklearni pogon. USS Abraham Lincoln prvi je nosač aviona koji dolazi u Hrvatsku nakon USS Harry S. Truman koji je u splitskom akvatoriju boravio četiri dana, u prosincu 2015. godine.

Aktualno Šokantne optužbe bivših zaposlenica doma za starije i nemoćne: "Rekao mi je – jao, kako lijepo vrištiš... Nakon toga sam dala otkaz" Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 1 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 4 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 3 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 2 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 5 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno +1 Optužbe na račun vlasnika doma za starije i nemoćne (Foto: Provjereno) - 7 Hrvatska Šokantne optužbe bivših zaposlenica doma za starije i nemoćne: "Rekao mi je – jao, kako lijepo vrištiš... Nakon toga sam dala otkaz" 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene