Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačkali luksuzne kuće

Uhvaćena banda bivših vojnika iz istočne Europe: "Koristili su svoje vještine, djelovali su brzo i efikasno"

Zapljena u Španjolskoj
Zapljena u Španjolskoj Foto: Policía Nacional
Španjolska policija uhvatila je bandu bivših vojnika iz istočne Europe koju se tereti za pljačku luksuznih kuća u Malagi, Esteponu i Terremolinosu.

Španjolska policija objavila je da je uspješno razbila kriminalnu mrežu skupine koju su činili bivši vojnici iz istočne Europe, a koja je bila umiješana u pljačke luksuznih kuća u južnoj pokrajini Málagi.

U srijedu je uhićeno šest osoba, među kojima se nalazi i navodni vođa iz Albanije.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova s ukrajinskim zarobljenicima Oboren zrakoplov Moskva i Kijev međusobno se optužuju za rušenje aviona: Na mjestu nesreće pronađeni ključni dokazi

Pretresom njihova posjeda pronađena je gomila luksuznih torbi, novca, satova i nakita. Policija je također zaplijenila nekoliko komada hladnog oružja, ali i puške te pištolj.

Zapljena u Španjolskoj Zapljena u Španjolskoj - 2 Foto: Policía Nacional

Prema izvješćima policije, ova se banda povezuje s pljačkom čak 71 luksuzne kuće i poslovnog prostora, uglavnom u poznatom ljetovalištu Marbelli, prenosi BBC.

Policija je istaknula da su osumnjičenici pokazali visok stupanj vještine u izvođenju pljački i provala. Akcija protiv ove kriminalne skupine predstavlja još jedan uspjeh u borbi protiv organiziranog kriminala na području Málage.

Pročitajte i ovo Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Oglasila se na Facebooku "Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda

"Sa svojim poznavanjem vojnih tehnika koristili su stroge mjere osobnog osiguranja i protunadzora dok su se kretali u vozilima, mijenjali smjerove kretanja ili se neočekivano zaustavljali. Obučeni su za ulaženje u bilo koju vrstu posjeda, bez obzira na veličinu zidova i ostalih zapreka. Djelovali su brzo i efikasno", navodi se u policijskom priopćenju.

Pretpostavlja se da je navodni vođa sudjelovao u svim pljačkama, uvijek noseći vatreno oružje, dok ga je policija opisala kao stručnjaka za izbjegavanje nadzora.

Osim kuća u gradu Malagi, i gradovi Estepona i Torremolinos bili su mete ove bande.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u studiju Kyoto Animation Četiri godine nakon tragedije Ulaz zgrade slavnog studija zalio benzinom i ubio 36 ljudi: Osuđen je na smrtnu kaznu

Policija tvrdi da je u najmanje četiri pljačke došlo do fizičkog nasilja. Istaknuli su da je suradnja s lokalnim poduzetnikom omogućila policiji uspješno uhićenje osumnjičenika.

Nacionalnost preostalih pet članova bande nije javno objavljena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene