Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se na Facebooku

"Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda

Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a
Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Foto: Saša Burić/Cropix
Danica Baričević (HDZ) u gostovanju na Televiziji Dalmacija govorila je o nedostatku radne snage u Hrvatskoj i pritom strane radnike opisala neprimjerenim riječima.

HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević oglasila se na svojem Facebooku nakon što je njezina izjava o stranim radnicima u Hrvatskoj izazvala reakcije.

Baričević je prošlog tjedna gostovala u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija gdje je, među ostalim, govorila o nedostatku radne snage u Hrvatskoj, odnosno o dolasku stranih radnika.

"Događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeša, Indije… Evo, ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih, malih. Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da ima prostora da napravimo nekakvu strategiju, ali kad nema tko raditi… Njima su ove plaće bogovske s obzirom na uvjete u kojima žive tamo", rekla je Baričević.

Izjava se brzo proširila medijima pa se HDZ-ova zastupnica na sve osvrnula u objavi na Facebooku.

"Izjava s mojeg gostovanja u emisiji Otvoreni studio TV Dalmacije koja se trenutno objavljuje po različitim portalima je zlonamjerno interpretirana i ne odgovara mojim stavovima. Naime, ogromna većina stranih radnika u Hrvatskoj se ponaša vrlo pristojno i disciplinirano. Ljudi rade, zarađuju pošteno svoj kruh. To treba poštovati.

Useljenička politika je važan dio demografske politike. Vlada će kao i za sva druga pitanja naći rješenja i odgovore na ove izazove, i to na način da se zadovolje potrebe tržišta rada i pritom očuvaju identitet i vrijednosti hrvatskog naroda", napisala je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene