Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitili devet ljudi

U Španjolskoj i Francuskoj razbijena mreža krijumčara Palestinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska i francuska policija razbile su kriminalnu mrežu sa sjedištem u Amiensu, na sjeveru Francuske, za koju se sumnja da je organizirala dolazak stotina Palestinaca u Europu putem lažnih zahtjeva za azil

U tim dvjema zemljama uhićeno je devet osoba, među kojima i navodni vođa mreže, u operaciji koja se vodila u suradnji s europskom agencijom Europolom, dodaje španjolska policija u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović

U Španjolskoj je uhićeno pet, a u Francuskoj četiri osobe. "Glavna operativna baza" mreže bila je u Amiensu, navodi policija.

Policija procjenjuje da je ta mreža od siječnja organizirala dolazak zrakoplovom oko 1.200 Palestinaca s Bliskog istoka preko Bolivije u Madrid, gdje su predavali "lažni zahtjev za azil".

"Umjesto da nastave upravni postupak u vezi sa zahtjevom za azil, organizacija ih je kombijem prevozila u Belgiju i u Njemačku", piše u priopćenju.

Mreža je naplaćivala oko 8.000 eura po osobi za izradu lažnih putnih dokumenata palestinskih izbjeglica u Libanonu i za organiziranje putovanja. Njezina zarada se procjenjuje na barem 9 milijuna eura.

Španjolska policija je otvorila istragu pošto je uočila povećanje broja Palestinaca koji su zatražili azil u madridskoj zračnoj luci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene