Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretražuju i jezero

Počela je velika potraga za Maddie, pretražuju "mali raj" okorjelog pedofila: "Skriven je među drvećem, tamo su ležaljke. Jezivo je"

Nova velika potraga za nestalom Maddie McCann počela je jutros u 9 sati u portugalskoj pokrajini Algarve. Prva je to potraga nakon devet godina, a istražitelji su fokusirani na jezero i dokaze koje su pronašli kod osuđenog pedofila Brücknera.

Počela je nova velika potraga za nestalom djevojčicom Madeleine McCann, a policija pretražuje područje kod umjetnog jezera i brane Arade u portugalskoj pokrajini Algarve.

To je prva velika potraga nakon devet godina, koja je uslijedila nakon što je njemačka policija otkrila fotografije glavnog osumnjičenika u novoj istrazi, osuđenog pedofila Christiana Brücknera, u njegovu malom raju, kako je sam sam opisao tu portugalsku regiju.

Ceste koje vode do brane Arade, 40 minuta vožnje od Praia da Luz, gdje je tada trogodišnja Maddie nestala prije 16 godina, zatvorene su od jučer. Istražitelji planiraju pretražiti šipražje oko jezera. Zabranjeni su i letovi iznad područja koje se pretražuje kako bi neometano mogli letjeti policijski dronovi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okruglih 20 VIDEO Roditelji nestale Maddie McCann objavili poruku koja para srce na poseban dan

Izvori bliski istrazi rekli su da imaju dokaze da je čistina među drvećem bila mjesto na kojem je Brückner običavao provoditi vrijeme nakon što bi u blizini parkirao svoj kamper.

"Prilično je dobro skriveno među drvećem i ne vidite ga dok ne dođete sasvim blizu. Ljudi tamo parkiraju na divlje. Tamo su stare ležaljke i improvizirane klupe na kojima se posjetitelji odmaraju. Vrlo je zabačeno i vrlo mirno, ali u isto vrijeme jezivo", rekao je jedan mještanin.

Pročitajte i ovo Christian Brückner, Madeleine McCann odluka suda u Njemačkoj Veliki preokret! Glavnom osumnjičenom za otmicu Maddie McCann neće se suditi za tri silovanja i zlostavljanje djece

Lokalni mediji pišu i da će policija pretraživati jezero sonarnom opremom, kao i opremom koja omogućuje otkrivanje ljudskih ostataka ispod zemlje.

Prošle jeseni Brückner je u Njemačkoj optužen za nekoliko seksualnih zločina nad ženama i djecom u Algarveu, uključujući i seksualno zlostavljanje 10-godišnje djevojčice na plaži u blizini Praia da Luz 2007. godine.

No sud u Braunschweigu, gdje je pokrenut slučaj koji ga dovodi u vezu s nestalom Maddie, odbacio je tužbu proglasivši se nenadležnim. Brückner je u zatvoru zbog drugih zločina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene