Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTRAGA U PORTUGALU

Novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann: Pretražit će se brana i jezero

Policija će u utorak pretražiti branu i obližnje akumulacijsko jezero, samo 50-ak kilometara od mjesta na kojem je nestala Madeleine McCann 2007. godine.

Madeleine McCann nestala je 2007. godine, a BBC javlja kako se pojavio novi trag u slučaju nestale djevojčice. Policija će pretražiti branu Arade i obližnje akumulacijsko jezero. Radi se o mjestu udaljenom 50 kilometara od mjesta na kojem je djevojčica nestala. Pretraživanje će početi u utorak. 

Pretragu brane zatražila je njemačka policija, koja je otkrila da je to područje u trenutku nestanka djevojčice posjetio Christian Brückner, službeni osumnjičenik u ovom slučaju. 

Vijest o potrazi na tom području prvi su objavili portugalski mediji, a njemačke vlasti nisu ništa službeno potvrdile, ali su dale do znanja da su medijske objave točne, javlja BBC.

Za utorak je najavljeno obraćanje policije medijima. 

Brückner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i zanijekao je bilo kakvu umiješanost. On je u vrijeme nestanka djevojčice živio u blizini odmarališta. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Pročitajte i ovo Christian Brückner, Madeleine McCann odluka suda u Njemačkoj Veliki preokret! Glavnom osumnjičenom za otmicu Maddie McCann neće se suditi za tri silovanja i zlostavljanje djece

Portugalska je policija u ponedjeljak poslijepodne zatvorila područje rezervoara gdje se nalazi brana koju treba pretražiti. Plavi šatori podignuti su pokraj mjesta na kojem će se idućih dana provesti istraga.

Ovaj rezervoar u slučaju nestanka McCann već je pretražen djelomično 2008. godine. Posljednja potraga u Portugalu u vezi s Madeleininim nestankom bila je 2014., kada je britanska policija dobila dopuštenje da pretraži šipražje u blizini mjesta na kojem je nestala.

Od nestanka djevojčice prošlo je 16 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene