Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični prizori

FOTO/VIDEO Raste broj poginulih u poplavama u Grčkoj: "Spašeno je više od 4000 ljudi, sada su svi na sigurnom"

Poplave u Grčkoj - 1
Poplave u Grčkoj - 1 Foto: Afp
Broj poginulih u poplavama koje su poharale središnju grčku regiju Tesaliju u nedjelju je porastao, pa je sada ondje evidentirano četrnaest smrtno stradalih, objavili su vatrogasci.

U poplavama koje su poharale grčku regiju Tesaliju poginulo je 14 ljudi, objavili su vatrogasci. Tijela 65-godišnjeg muškarca i njegove 88-godišnje majke pronađena su blizu grada Kardica, gdje spasioci bez prekida nastavljaju tražiti nestale. Po prethodnom izvješću bilo je dvanaest mrtvih.

Pročitajte i ovo Plaža - 2 Nesretan slučaj Tragedija u Puli: Muškarcu pozlilo u moru, preminuo je

"Od utorka, 5. rujna ujutro do nedjelje ujutro 10. rujna spašeno je 4250 ljudi. Svi su prevezeni na sigurno", stoji u priopćenju grčkih vatrogasca, a Civilna zaštita izvijestila je da se za pet osoba još uvijek traga i da se smatraju nestalima.

U gradu Volosu još je problematična opskrba vodom jer je dio vodoopskrbne mreže uništen u oluji. Grčko ministarstvo zdravstva upozorilo je da "voda nije za piće".

 

 

Struje i vode još nema ni u području planine Pelion, a oluja Daniel koja je u ponedjeljak i utorak pogodila pokrajinu Magneziju i oštetile glavne ceste.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Četvero mrtvih, 40 ozlijeđenih: Nakon sudara dvaju automobila, prepuni autobus iz Srbije sletio s ceste u Grčkoj

Razorna oluja uslijedila je nakon velikih šumskih požara u kojima je tijekom ljeta u Grčkoj smrtno stradalo 26 ljudi. Gotovo istodobno u Turskoj i Bugarskoj, dvjema zemljama koje graniče s Grčkom, od posljedica obilnih kiša proteklih je dana smrtno stradalo 12 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene