Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaki vjetrovi i poplave

Veliko nevrijeme u Francuskoj: Poginuo muškarac, petero ozlijeđenih, stotine evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je muškarac poginuo, pet je osoba ozlijeđeno u petak, a 600 je stanovnika evakuirano na jugozapadu Francuske zbog jakih vjetrova na atlantskoj obali i u zaleđu, objavile su vlasti u subotu.

Na jugozapadu Francuske 70-godišnji vozač automobila poginuo je na cesti u pokrajini Pays Basque kada je naletio na stablo koje je olujno nevrijeme srušilo na kolnik, objavili su vatrogasci. Pet drugih osoba ozlijeđeno je pri padu stabala na njihovo vozilo, od kojih dvije teško.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Oko 600 stanovnika moralo je biti evakuirano "iz mjera opreza" noću na subotu u osam općina, a voda je počela prodirati u neke kuće. Europski kup u ragbiju Pau-Cardiff koji je bio zakazan za subotu navečer u gradu Pauu, otkazan je.

Narančasta uzbuna proglašena je u 23 departmana na jugozapadu, u Alpama, na Korzici, na sjeveru i nasuprot kanalu La Manche, uglavnom zbog jakih vjetrova i poplava.

Na otoku Korzici u Mediteranu puhali su vjetrovi jači od 200 km na sat. Oko 26.500 kućanstava od petka navečer ostalo je bez struje, a željeznički promet prekinut je do subote poslije podne.

Poremećen je i pomorski promet prema Korzici te promet u tamošnjoj zračnoj luci u Bastiji. U Alpama je francuska meteorološka služba upozorila na opasnost od snažnih lavina, neke od njih u području Iserea. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene