Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival psećeg mesa

Šokantan video: Za proslavu prvog dana ljeta Kinezi ubijaju tisuće pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi izbjegli prosvjede aktivista i udruga za zaštitu životinja, ove su se godine u južnokineskom gradu Yulinu dosjetili da slavlje s 'psećim delicijama' počne tjedan dana ranije.

U nekim dijelovima Kine dolazak ljeta i najduži dan u godini slave tako što jedu – pse. Kako bi izbjegli prosvjede aktivista i udruga za zaštitu životinja, ove su se godine u južnokineskom gradu Yulinu dosjetili da slavlje s psećim delicijama počne tjedan dana ranije, piše Daily Mail pozivajući se na kineske medije.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

Pseće meso u Kini se jede stoljećima, međutim, sve je više Kineza koji se protive takvoj tradiciji. Među njima su i vlasnici kućnih ljubimaca jer nije rijetkost da trgovci pse otimaju na ulicama da bi ih kasnije prodali za meso.
 

Kineski su mediji objavili slike iz Yulina koje pokazuju pse kojima je oguljena koža nakon čaga su skuhani te obješeni na kuke ili nabacani na stolove.

 

Prema tradiciji, konzumiranje psećeg mesa i alkohola na ljetni solsticij osigurava zdravlje tijekom zime.

 Časti ih poslasticama: U kući uzgaja 100.000 žohara

Udruge za zaštitu životinja ističu kako je riječ o tradiciji koja je velika opasnost za ljudsko zdravlje jer pseće meso ne prolazi nikakve testove o ispravnosti hrane, a psi dolaze odasvud. Kradu se od vlasnika, skupljaju se lutalice po cesti, a nije rijetkost da se psi truju kemikalijama koje su štetne za ljude, tvrde aktivisti.
 

Tražili su da se gradske vlasti u Yulinu distanciraju od slavlja na kojem su glavni obrok psi, no nikakve službene izjave s njihove strane nije bilo. Tek su od vlasnika restorana zatražili da pseće meso izbace s menija iako ono službeno u Kini nije zabranjeno. Vlasti u Yulinu tvrde i da festival kao takav ne postoji već da je riječ samo o prehrambenoj navici koju prakticiraju neke tvrtke ili osobe.
 

Pritisak javnosti ipak je zaustavio festival psećeg mesa u pokrajini Zhejiang koji je otkazan 2011. godine.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene