Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rat dronovima

VIDEO Moskva napadnuta dronovima, a Ukrajinci se ograđuju: "Nemamo ništa s tim, ali uživamo gledati"

Nastavlja se rat dronovima. Ukrajinske snage kažu kako su uništile više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima na Kijev, dok Moskva tvrdi da su ukrajinski dronovi napali glavni grad Rusije.

U napadu dronova pogođeno je nekoliko zgrada u Moskvi, pri čemu je zabilježena manja šteta i nije bilo ozbiljnijih ozljeda, rekao je rano ujutro u utorak gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin. "Sve su gradske hitne službe na mjestu nesreće", rekao je Sobjanin.

U videima objavljenima na Twitteru vidi se djelovanje ruske protuzračne obrane dok u pozadini normalno teče gradski promet.

Pročitajte i ovo Napad na Kijev Rat u Ukrajini VIDEO Rusi žestoko krenuli na Kijev, jedna osoba poginula: "Najveći napad dronovima, oboreno je 40 letjelica"

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je da se evakuiraju neki stanovnici zgrade u ulici Profsojuznaja u južnom dijelu Moskve. Nekoliko ruskih kanala na Telegramu izvijestilo je da je na prilazima gradu srušeno četiri do deset dronova.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da im je drago to gledati.

"Ukrajina nije bila izravno uključena u jutrošnji napad dronovima na Moskvu, ali uživa u promatranju događaja i predviđa porast takvih napada", rekao je pomoćnik ukrajinskog predsjednika.

 

 

 

 

Ukrajinci uništili više od 20 dronova u napadu Rusije na Kijev

Ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak, priopćile su ukrajinske vojne vlasti.

Rusija je u ranim jutarnjim satima u utorak pokrenula novi val napada na Kijev, uslijed kojeg je najmanje jedna osoba poginula, a četiri su osobe ozlijeđene.

 

 

Nazvavši to masovnim napadom pokrenutim u nekoliko valova, čelnik kijevske vojne uprave Sergij Popko rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je Rusija izvela napad koristeći samo bespilotne letjelice Shahed iranske proizvodnje.

Bio je to treći napad na glavni grad u 24 sata. Nije poznato koliko je dronova Rusija lansirala.

Pročitajte i ovo Rat dronovima, ilustracija - 3 Improvizirana proizvodnja Nova dimenzija ratovanja dronovima: "Ako preživi duže od dva tjedna, smatramo ga veteranom"

Rusija je više puta napala glavni grad Ukrajine u svibnju kombinacijom bespilotnih letjelica i projektila, uglavnom noću, u očitom pokušaju potkopavanja volje Ukrajinaca za borbom nakon više od 15 mjeseci rata.

Napadi u utorak bili su 17. ruski zračni napad na Kijev ovog mjeseca i uslijedili su nakon što je grad dvaput napadnut u ponedjeljak, uključujući neuobičajeni udar tijekom dana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene