Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Mitrovici prosvjedovale Albanke i Srbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U južnom dijelu Mitrovice su prosvjedovale Albanke protiv regionalnog administratora UNMIK-a Geralda Galluccija, a u sjevernom dijelu ponovno su prosvjedovali Srbi, pravosudni djelatnici koji traže jurisdikciju srbijanskih tijela u dijelu kosovskog pravosuđa.

Pedesetak Albanki, predstavnica civilnog društva, prosvjedovalo je drugi dan za redom ispred regionalnog sjedišta UNMIK-a i zahtijevalo odlazak regionalnog administatora UNMIK-a Geralda Galluccija te najavilo prosvjede sve dok taj američki diplomat ne bude prisiljen napustiti Mitrovicu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Srbi i dalje drže pod nadzorom sud u Mitrovici

Protiv daljnje suradnje s Galluccijem prvi se izjasnio predsjednik općine Mitrovice Bajram Rexhepi, a podržao ga je i kosovski premijer Hashim Thaqi zbog toga što je Gallucci kritizirao akciju UNMIK-ove policije i KFOR-a tijekom sukoba sa Srbima u Mitrovici 17. ožujka zbog navodno pretjerane uporabe sile. 

Gallucci je tada podnio ostavku, ali je ona odbijena u sjedištu UN-a u New Yorku.

Zbog svog stajališta Gallucci je u konfliktu i sa zamjenikom civilnog upravitelja UN-a Lawrencem Rossinom.

Srpski prosvjednici na sjeveru Mitrovice, koji prosvjeduju od 21. veljače, ponovno su zatražili legalizaciju rada srpskih djelatnika u okviru srbijanskog pravosudnog sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene