Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbi i dalje drže pod nadzorom sud u Mitrovici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjeveru Mitrovice, u kojoj je u petak zgradu općinskog i okružnog suda zaposjela skupina Srba, danas nema promjene stanja, a srpski prosvjednici zgradu i dalje drže pod nadzorom.

Policija u međuvremenu nije reagirala, dok prosvjednici, bivši djelatnici sudova, navode kako će ostati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi da se vrate na posao i da sudovi budu pod srpskom jurisdikcijom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Ilustracija Tvrdi saborski zastupnik Zbog mogućeg rata na Kosovu: "15 hrvatskih policajaca dobilo je poziv iz srpske vojske"

Velik broj pripadnika policije za sada ne poduzima nikakve akcije čekajući da prosvjednici dobrovoljno napuste zgradu i dvorište suda.

Prema riječima glasnogovornika regionalne kosovske policijske službe za Mitrovicu Besima Hotija, u dvorištu zgrade nalazi se oko 50 prosvjednika, dok je 4-5 osoba unutar zgrade suda.

Hoti je izjavio novinarima kako se uskoro očekuje odluka o daljnim postupcima policije kako bi se proveo naputak civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Joachima Rueckera da se zgrada suda ponovno vrati pod nadzor UNMIK-ove policije.

Od dolaska UN-ove uprave na Kosovo, sud se nalazi pod nadzorom UNMIK-a, a srpski djelatnici radili su u privatnim zgradama u sklopu srbijanskog pravosuđa.

Kosovski dužnosnici upozorili su u subotu kako neć dopustiti ugrožavanje kosovskih institucija, a kosovski ministar unutarnjih poslova Zenun Pajaziti ustvrdio je da su srpski stanovnici sjevera Mitrovice izmanipulirani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene