Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO SAMIT

Ivana Pezo Moskaljov iz Madrida: "Sve je zasigurno iznenadila promjena stava turskog predsjednika"

U Madridu se održava summit država članica NATO saveza. U utorak navečer održana je večera s kraljem, a mnoge je zasigurno iznenadila promjena turskog stava po pitanju finskog i švedskog članstva.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov javila se iz Madrida, gdje se održava summit NATO-a u sklopu kojeg je u utorak organizirana večera sa španjolskim kraljem.

"Sve je, zasigurno, prije večere iznenadila promjena stava turskog predsjednika koji je potvrdio da neće blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO. Što je Recepa Tayyipa Erdoğana potaknulo na to, možda bude jasnije na samom summitu", rekla je Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Zračna luka - 3 KAŠNJENJA I OTKAZIVANJA Hoće li se problemi u europskim zračnim lukama odraziti i na našu turističku sezonu? "Manjak je osoblja..."

U Madridu Hrvatsku predstavlja predsjednik Zoran Milanović, koji je također jasno iznosio svoje stavove o hrvatskim uvjetima švedskog i finskog članstva.

"U srijedu će se sastati sa skandinavskim čelnicima. Ponovit će im da se Hrvatska ne protivi njihovu ulasku, ali da treba razgovarati o problemima u BiH", rekla je Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Dino Goleš u vlaku - 1 NA TERENU Ekipa Dnevnika Nove TV krenula je vlakom do Karlovca: "Svaki dan putujem i svaki dan kasnim, i ujutro i popodne"

Uoči samog sastanka država članica glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg je najavio da će se povećati broj vojnika koji štiti istočne granice NATO-a na više od 300.000.

"Tražit će se zajednički izvori financiranja i veća ulaganja od dosadašnjih, ali će se saveznici morati izjasniti o tome do kada će i mogu li naoružavati Ukrajinu", zaključila je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene