Donald Trump svoje obožavatelje ima diljem svijeta, a jedna neobična podrška za oporavak stigla mu je i s Kosova i to na golemom plakatu. Istražili smo tko ga je platio i zašto je tamo osvanuo…

Galerija


Veliki plakat - kao mala gesta za Donalda Trumpa. No, ovaj prizor nije osvanuo u Americi, već osam tisuća kilometara dalje - na Kosovu. Svega petnaest kilometara od Prištine jedan je čovjek izrazio podršku američkom predsjedniku.

Vezani članci Koronavirus u Kini, ilustracija Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o COVIDU-19: "Ne bi smjeli upirati prstom" Bruce Castor Opoziv Trumpa bliži se kraju, njegov branitelj proziva zbog politiziranja: "Njihov je cilj eliminirati političkog protivnika"

"Kada se pročula vijest da je predsjednik Trump zaražen koronavirusom osjetio sam potrebu učiniti nešto u ime svih proameričkih Albanaca. Odlučio sam mu poželjeti brz oporavak, dobro zdravlje i blagoslov američkom i našem narodu", objašnjava svoj postupak Naim Murseli.

Naim ne živi na Kosovu, već u Švedskoj, ali odlučio je pustiti glas svih istomišljenika. I platiti ga iz vlastitog džepa. Kaže kako je platio veliki plakat predsjedniku Trumpu kako bi odao počast američkom narodu i njihovu predsjedniku. I u tome, tvrdi, nije sam. Mnogi, kaže, zahvaljuju upravo Donaldu Trumpu zbog truda koji ulaže u sporazum sa Srbijom.

"Želim predsjedniku Trumpu brz oporavak, i ne samo njemu, želim brz oporavak svima koji su zaraženi virusom", priča zato stanovnik Prištine Haki Jashanica.

A njih je uz predsjednika Trumpa u ovom trenutku oko dva i pol milijuna. SAD je i dalje zemlja s najviše zaraženih i umrlih od posljedica infekcije koronavirusom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr