Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio je među najboljima na svijetu

Vratio se iz mirovine da brani svoju zemlju: U borbi iznad Kijeva poginuo jedan od najboljih ukrajinskih pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska izgubila je jednog od najboljih pilota tijekom borbe za Kijev u petak.

Zrakoplov pukovnika Oleksandra 'Sivog vuka' Oksančenka, oboren je dok je odvlačio pažnju neprijateljskoj letjelici, objavila je ukrajinska vojska na Twitteru. Predsjednik Vladimir Zelenski posthumno ga je odlikovao i dodijelio mu titulu Heroja Ukrajine.

 

 

Od pilota se oprašta i međunarodna avijacijska zajednica

Oksačenko je bio pilot ukrajinskog zrakoplovstva od 2013. do 2018. i bio je jedan od najboljih, navela je ukrajinska vojska. Iako se pridružio rezervama i napustio aktivnu službu prije četiri godine, vratio se u vojsku kako bi branio svoju zemlju od ruske invazije, piše The Aviationist.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podržao i Milanović Hrvatska podupire Ukrajinu kao kandidata za članstvo u EU: Zelenski u ponedjeljak zatražio prijem

Oksančenko je stekao međunarodnu slavu svojim izvedbama na aeromitinzima kao što su IAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow 2017, Czech International Air Fest...

Portal AviationGeekClub piše kako je "Sivi vuk" imao preko 2000 sati leta i bezgrešnu izvedbu najkompliciranijih akrobatskih elemenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČAJ I TUGA STANOVNIKA Zadnja šansa za bijeg? Jezive scene sa željezničkog kolodvora u Kijevu, dok prema gradu marširaju ruske trupe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vijeće Europe Vapaj da se prekine pokolj: "Rusija i dalje sije smrt i uništavanje u samom srcu Europe. To mora odmah stati"

"Njegov potpis i stil izvođenja akrobacija poznat je cijelom svijetu. Pukovnik Oleksandar Oksančenko s pravom se smatra jednim od najboljih akrobacijskih pilota borbenih aviona", prenosi AviationGeekClub.

Više o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene