Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novi skandal

U Kataru uhićeni novinari koji su došli izvijestiti o tamnoj strani SP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal potresa državu Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Kako prenose njemački mediji, dvojica su njihovih novinara bila uhićena...

Novinar Peter Giesel i njegov kamerman Robin Ahne uhićeni su 3. listopada u svojim hotelskim sobama, jer su 'njihovi izvještaji bili usmjereni protiv Katara'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Ruski vojnici Bijeg od siromaštva Za Rusiju ratuje 15.000 Nepalaca: Koriste ih kao topovsko meso, a mame visokim plaćama

>> Tamna strana Svjetskog prvenstva: 'Katar je zatvor otvorenog tipa'

Njemački su novinari, nakon teksta britanskog The Guardiana o 'modernim robovima', otputovali u Katar kako bi iz prve ruke vidjeli da li je istina da katarske vlasti iskorištavaju te pritom odvode u smrt nepalske radnike kojima obećavaju zaradu, no u konačnici im oduzmu dokumente i ne plate ni centa.

Giesel i Ahne proveli su u pritvoru oko 27 sati te su prilikom svog boravka bili ispitani nekoliko puta, a oduzeti su im bili dokumenti, kartice i sav novac.

'Probudili su nas u pola šest, stavili nam lisice i odveli nas u zatvor na ispitivanje. Sumnjam da ćemo 2022. godine imati razloga slaviti održavanje Svjetskog prvenstva u toj državi. Njihovo je osiguranje znalo tko smo i zašto smo došli, no svejedno su nas priveli', rekao je Giesel.

Podsjetimo, otkako je Katar izabran za domaćina Svjetskog prvenstva 2010. godine, tu zemlju iz Perzijskog zaljeva skandali prate u stopu. Najprije je u pitanju bila korupcija (kupovina glasova), nedavno smrt čak 44 nepalska radnika zbog nehumanih uvjeta rada na izgradnji objekata za održavanje prvenstva, a sada i ovaj novinarski slučaj.

Unatoč svemu tome, Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) i dalje ostaje ustrajna da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine održi u pustinji. (ts)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene