Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj zaraženih raste

U Iranu deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo još dvoje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Iranu je otkriveno najmanje deset novih slučajeva zaraze koronavirusom a umrlo je još dvoje ljudi, objavile su u subotu iranske vlasti.

U Iranu se broj zaraženih time povećao na 29, a umrlo je šestero ljudi.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Slika nije dostupna UVODE KARANTENU Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..."

Informacije o novim slučajevima potvrdili su glasnogovornik ministarstva zdravstva Kianush Jahanpur i guverner pokrajine Markazi u središnjem Iranu.

Većina slučajeva, uključujući novih osmero zaraženih, bili su u Komu, svetom gradu šijitskih muslimana udaljenom 120 kilometara južnog od glavnog grada Teherana.

Škole, fakulteti i sjemeništa u Komu bit će zatvoreni u nedjelju i ponedjeljak kako bi se spriječilo širenje virusa, objavili su iz vladinog sjedišta kriznog menadžmenta u Komu, javlja službena novinska agencija IRNA.

Zdravstveni dužnosnici pozvali su u četvrtak na obustavu vjerskih okupljanja u Komu.

Slučajevi iz Irana pogodili su susjednu regiju.

Ujedinjeni Arapski Emirati potvrdili su u subotu dva nova slučaja koronavirusa. Zaražen je iranski bračni par, objavila je državna novinska agencija WAM. Ukupan broj zaraženih koronavirusom u toj zemlji porastao je na 13.

Libanon je potvrdio prvi slučaj u petak. Zaražena je 45-godišnjakinja koja se vratila kući iz Koma.

Iran je obustavio putovanja hodočasnika u Irak, javlja novinska agencija Fars.

Iran je u četvrtak zabranio prelazak granice iranskim državljanima nakon što je Iraqi Airways obustavio letove prema Iranu.

Kuwait Airways je u četvrtak obustavio sve letove prema Iranu, a Saudijska Arabija je u petak zabranila putovanja u Iran. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene